Платники області мають лише 50 днів для оформлення податкового компромісу

Платники області мають лише 50 днів для оформлення податкового компромісу

Наразі до робочих груп фіскальної служби області з податкового компромісу надійшло 63 заяви від 32 платників про намір досягнення податкового компромісу на суму 78,5 млн грн. Сума до сплати по них (5%) становить 3924,7 тис грн. Прийнято рішення по 18 платниках, сплачено 828,7 тис грн, у т.ч. 181,3 тис грн податку на прибуток та 647,5 тис грн ПДВ. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Загалом в Україні з дня набрання чинності закону України про податковий компроміс надійшло 614 заяв платників.
Нагадаємо, що Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», який Верховна Рада України ухвалила 25 грудня 2014 року, набув чинності 17 січня 2015 року. Граничний термін надання заяв – 16 квітня 2015 року. До настання граничного терміну відсьогодні залишилось 50 днів.

Відповідно до закону, при застосуванні процедури податкового компромісу платник має сплатити 5% від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов\’язань. При цьому інші 95 відс. такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуватимуться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x