На фінансування освіти на Шполянщині не вистачає 6 млн гривень

На фінансування освіти на Шполянщині не вистачає 6 млн гривень

Про стан виплати заробітної плати на підприємствах району та дотримання мінімальних соціальних гарантій і підсумки виконання бюджету обговорили на черговому засідання колегії районної державної адміністрації у понеділок 28 липня. На чолі з головою РДА Володимиром Потапенком в засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади в районі, голови виконкомів міської та сільських рад, представники районних засобів масової інформації. Крім питань бюджету присутні заслухали інформацію про роботу органів виконавчої влади району щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення відповідно до вимог чинного законодавства проведену в I півріччі 2015 року та стан виконавської дисципліни в органах виконавчої влади в І півріччі 2015 року.

– Значну увагу потрібно звернути на освіту, – сказала виконувач обов’язки начальника фінансового управління Оксана Голуб, – коштів, яких не вистачає для фінансування загальноосвітніх закладів в сумі становлять шість мільйонів гривень.

– Основний вихід з цієї ситуації полягає у розвитку соціального партнерства,- вважає районний керманич Володимир Потапенко, – Керівникам шкіл потрібно тримати тісну співпрацю та вести домовленості, щодо підтримки закладів освіти в районі з головами сіл, сільгосптоваровиробниками, орендарями земельних ділянок та орендарями-одноосібниками. Так, сьогодні під загрозою реорганізації знаходяться Соболівська та Терешківська загальноосвітні школи, але ми шукаємо шляхи вирішення цієї проблеми. Тож, вкотре висловлюю щиру вдячність всім хто допоміг в матеріальній підтримці шкіл в населених пунктах. Приємно завдячувати людям, які не байдужі до виховання підростаючого покоління.

По завершенню засідання колегії було підбито підсумки з розглянутих питань та надано ряд доручень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x