На шполянському заводі продтоварів рятувальники змагалися у спритності (ВІДЕО)

На шполянському заводі продтоварів рятувальники змагалися у спритності (ВІДЕО)

Щодня рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій рятують людські життя та беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайних події. Для якісного виконання своїх професійних обов’язків їм доводиться постійно працювати над вдосконаленням своєї майстерності, одним із заходів який їм в цьому допомагає є тактико-спеціальні навчання.
Так, 29 липня у місті Шпола рятувальники 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Черкаській області взяли участь у таких планових навчаннях які було проведено на підприємстві ПрАТ „Шполянський завод продовольчих товарів ”.

Згідно із тактичним задумом, через коротке замикання електричної мережі у цеху по виготовлення борошна виникла пожежа. Виявивши займання, працівники об’єкту одразу повідомили про нього оперативно-рятувальну службу, а також спробували загасити вогонь за допомогою наявних вогнегасників. Ця частина навчань, де перевірку проходила адміністрація та обслуговуючий персонал об’єкту, дозволила перевірити готовність робітників практично діяти в умовах нештатної ситуації, вміти користуватися первинними засобами пожежогасіння, а також організовувати взаємодію з пожежно-рятувальними підрозділами.
На шполянському заводі продтоварів рятувальники змагалися у спритності (ВІДЕО)
Для рятувальників поставлені мета та завдання були спрямовані на вдосконалення оперативності під час слідування до місця умовної пожежі та бойового розгортання на об’єкті. Рятувальники орієнтуючись по спеціально складеним планам пожежогасіння повинні були правильно розставити техніку та знайти і почати використовувати наявні водо джерела.

Окремо вдосконалювала свою професійну майстерність на навчаннях і керівна ланка підрозділу. Для координації дій під час гасіння пожежі на території підприємства було розгорнуто спеціальний оперативний штаб який провів кілька спеціально розроблених штабних тренувань.

Загалом у навчаннях, які стали найбільш масштабними в районному центрі в цьому році, взяли участь 3 відділення пожежно-рятувальної служби та добровільна пожежна команда «Елеватор». Також були залучені інші районні служби оперативного реагування а також спеціальні аварійні бригади окремих відомчих організацій.
На шполянському заводі продтоварів рятувальники змагалися у спритності (ВІДЕО)
Масштаб цих навчань дозволив максимально ефективно відпрацювати взаємодію при виконанні своїх обов’язків адміністрації об\’єкта, рятувальників і всіх аварійних служб міста.

– Досвід свідчить, що надзвичайні ситуації легше та дешевше попередити, ніж ліквідовувати, до того ж надзвичайні ситуації останнім часом несуть із собою не лише значні матеріальні збитки а й, створюють загрозу життю людей, – підбив підсумки навчань начальник Шполянського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області Олександр Пластун. – Тому ми із великою відповідальністю ставимося до проведення таких спільних навчань, які допомагають не лише вдосконалити підготовку пожежно-рятувальних підрозділів а й загалом вплинути на усю систему цивільного захисту. Вивчивши об’єкт, відпрацювавши питання взаємодії спільних дій, в разі виникнення надзвичайної ситуації на цьому об’єкті ми зможемо діяти впевнено та максимально ефективно, – запевнив Олександр Анатолійович.

ННа шполянському заводі продтоварів рятувальники змагалися у спритності (ВІДЕО)аостанок співробітники ДСНС провели з персоналом заводу додатковий інструктаж щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки на виробництві та в побуті, безпечної поведінки при виявлені вибухонебезпечних предметів, і дій, на випадок виникнення надзвичайної ситуації чи вибуху на підприємстві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x