Соціальні проекти на Черкащині тепер проходитимуть конкурс, щоб отримати фінансування

Соціальні проекти на Черкащині тепер проходитимуть конкурс, щоб отримати фінансування

Громадські організації тут урівняють у правах. Їхні соціальні проекти для фінансування з обласного бюджету відбиратимуть через конкурс. Про це домовилися голова Черкаської ОДА із представниками тутешньої Громадської ради.

До чинної системи розподілу бюджетних коштів на соціальні проекти в активістів є претензії. Мовляв, із року в рік їх отримують одні й ті ж організації. Тому у Громадській раді пропонують запровадити конкурсну комісію. Вона, по-перше, визначатиме пріоритети для відбору проектів. По-друге, безпосередньо здійснюватиме його.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– Зараз узгоджуємо персональний склад цієї комісії, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Попередньо це буде 22 особи, 14 із яких – представники громадських організацій, решта – посадовці обласної адміністрації та ради. Важливо, що до складу конкурсної комісії не можуть входити представники тих громадських організацій, які подаватимуть заявки. Це задля прозорості й уникнення конфлікту інтересів. Окрім цього, ми із представниками Громадської ради обговорили питання співпраці у залученні грантів на соціально важливі проекти області. До наступної сесії готуємо відповідні пропозиції.

Цьогоріч на фінансову підтримку діяльності громадських організацій та об’єднань ветеранів, інвалідів, дітей війни тощо з обласного бюджету спрямовано мільйон гривень. На сьогодні невикористана третина. Досі ці кошти розподіляла робоча група при обласному департаменті соціального захисту. У її складі теж були представники громадськості. Однак у більшості цей механізм викликав чимало питань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x