Торік заборгованість із виплати заробітної плати на Черкащині збільшилася на 10,6 млн грн

Торік заборгованість із виплати заробітної плати на Черкащині збільшилася на 10,6 млн грн

Робота працівників соціальної сфери протягом 2014 року була спрямована на реалізацію завдань із підвищення рівня життя населення, зменшення масштабів бідності та усунення її найгостріших проявів. Результати своєї діяльності в цих напрямках проаналізували наприкінці минулого тижня під час колегії департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та підпорядкованих установ. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– 2014 рік видався непростим для всіх сфер діяльності з огляду на складну економічну ситуацію в країні, – зазначив у ході колегії заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль. – Та незважаючи на це, вам удалося якісно спрацювати, враховуючи, що з’явився новий напрямок роботи, зокрема з учасниками АТО та їхніми родинами, переселенцями.

Важливо й те, що нині вже є проект Стратегії розвитку Черкащини – 2020, за словами заступника голови, який уперше розроблено не владою для влади, а громадою для влади. До роботи було залучено багато представників громадськості, науковців, фахівців із різних сфер для спільного обговорення та врахування всіх думок.

Віталій Володимирович повідомив, що для підвищення рівня економічного та соціального стану Черкащини першочерговими завданнями в роботі влади є створення нових робочих місць, ліквідація тіньової зайнятості, підвищення заробітної плати. Так, протягом минулого року з цією метою здійснено ряд напрацювань, приміром щодо реанімації підприємств нашого регіону таких, як ДП НВК «Фотоприлад», кілька машинобудівних заводів на Смілянщині тощо. Планується продовжувати цю роботу, щоб у перспективі рівень соціального статку громадян області підвищився в рази.

Директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Руслан Чикало повідомив, що середньомісячна заробітна плата в області за 2014 рік, порівняно з попереднім, зросла на 5,5% і становила 2829 грн. На жаль, існує заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах області, яка впродовж 2014 року збільшилась на 10,6 млн грн і на 01.01.2015 становила 22,2 млн грн. Водночас заборгованість в бюджетних установах та організаціях відсутня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x