На Черкащині працюють підприємці-переселенці

На Черкащині працюють підприємці-переселенці

Як повідомив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко під час круглого столу з підприємцями, вже зо два десятки таких інвесторів працюють в області. У засіданні взяла участь і очільниця Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

На Черкащині розпочали перемовини з підприємцями зі Сходу країни, відколи там почалися збройні протистояння. Очільник області пообіцяв їм усіляко сприяти з облаштуванням на новому місці.

– Тепер ми працюємо також із підприємцями, які мають бізнес у прифронтовій зоні, що теж ризиковано, – розповідає Юрій Ткаченко. – Маємо вже кілька проектів у Золотоніському та Черкаському районах. Це – інвестори із Дніпропетровської та Харківської областей.
Водночас голова Черкаської ОДА наголошує: підприємці-переселенці, як і решта, потребують чітких і прозорих правил гри на ринку. А для цього слід вивести з тіні економіку, подолати корупцію, втілити низку реформ, ініційованих, зокрема, Президентом України, та ін.

– Якраз наше головне завдання – дерегуляція, – додала голова новоствореної Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна. – Усі зусилля спрямовуватимемо на те, щоби зменшити вартість ведення бізнесу в країні. Міжнародні експерти не раз зауважували, що в Україні податкове навантаження куди менше за неподаткове. Йдеться про всілякі нав’язані довідки, ліцензії, погодження тощо. Тобто все, що нині створює бар’єри для бізнесу.
Натепер при цій службі працюють спеціальні робочі групи. Вони аналізують регуляторне поле в Україні та формують пропозиції щодо реформ. Ксенія Ляпіна запропонували долучитися й черкаським підприємцям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x