900 кущів маку вилучено у канівчанки

900 кущів маку вилучено у канівчанки

Впродовж двох днів працівниками міліції вилучено та знешкоджено більше однієї тисячі рослин снодійного маку. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за статтею 310 Кримінального кодексу України.

Про це «Нова Доба» дізналася в СГЗ УМВС у Черкаській області.

Під час відпрацювання одного із сіл Канівського району працівники міліції виявили посів снодійного маку на земельній ділянці 77-річної пенсіонерки. Понад 900 кущів нарковмісної рослини проростали на квітковій клумбі. Мак вилучено та направлено на дослідження. При спілкуванні з міліціонерами пенсіонерка пояснила, що рослини були частиною краси подвір’я.

Понад 150 рослин маку правоохоронці вилучили у 38-річної жительки Катеринопільщини. Жінка стверджувала, що мак насіявся сам, чому його не сполола – пояснити не змогла.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу, арешту на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x