155 селянам на Христинівщині не заплатили за паї

155 селянам на Христинівщині не заплатили за паї

155 селян на Христинівщині вимагають від місцевого СТОВ Розсішки повністю розрахуватися за користування земельними паями за минулий рік. Вони вже неодноразово виходили на акції протесту. Тож заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль днями зустрівся з керівництвом району, відповідальним менеджером товариства та селянами, аби з’ясувати ситуацію й допомогти її владнати.

Про це «Нова Доба» дізналася в Христинівській РДА.

Під час довготривалої розмови виявилось, що раніше сільськогосподарське товариство виплачувало людям за умовами договору 3,5 % земельної оренди, а по факту 4,5 і більше. На сьогодні СТОВ розрахувалося з людьми згідно з умовами договору – у 3,5 %. Це обурило селян і сьогодні 155 жителів Христинівського району вимагають від керівників СТОВ братів Соловійчуків розрахуватися з ними за минулий рік повністю. Людям пропонували звернутися до суду, але вони відмовляються, твердо вимагаючи свого.
– Ширились чутки й про те, що ми вимагали від громадян укласти угоди на 10 років з довіреністю, – каже менеджер СТОВ Іван Коханівський. – Насправді пропонували в подальшому укладати договори на 5 років зі встановленими 5 %, враховуючи інтереси держави та з метою добросовісної сплати податків у держказну. Утім селяни відмовляються.

Під час розмови почули думки і деяких пайовиків, які прийшли на прийом до РДА. Зокрема, Надія Василівна каже, що не згодна укладати на майбутнє договір оренди з довіреністю. Віталій Коваль на місці зв’язався з керівництвом Держкомзему області, аби з’ясувати вимоги стосовно надання для оформлення договору оренди довіреності між обома сторонами та пояснив умови.
Наприкінці зустрічі Віталій Коваль запропонував усім разом сісти за стіл переговорів: керівництву району в особі голови Олександра Ковбасюка, інвесторам СТОВ, сільському голові, жителям Христинівщини, й урешті дійти згоди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x