Чи штрафуватимуть підприємців, якщо банк несвоєчасно перерахував податки?

Чи штрафуватимуть підприємців, якщо банк несвоєчасно перерахував податки?
Сергій П., Черкаси

У разі порушення термінів сплати або неперерахування податків із вини банку штрафні санкції до платника не застосовуються. Однак суб’єкт господарювання мусить надати до контролюючого органу заяву з копіями платіжних документів, що засвідчують факт подання їх до установи банку. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Відповідно до п. 129.6 ст. 129 Податкового кодексу України, банк, що порушив строк зарахування податків до бюджетів або державних цільових фондів, сплачує пеню за кожний день прострочення, включаючи день сплати, та штраф, а також несе іншу відповідальність, встановлену Кодексом.

Водночас, затримання банківської проплати внаслідок регулювання його економічних нормативів Національним банком України, згідно з п. 129.7. ст. 129 зазначеного документу, не вважається порушенням строку перерахування податків, зборів, платежів. Якщо в майбутньому банк або його правонаступники відновлюють платоспроможність, відлік строку зарахування таких платежів розпочинається з моменту відновлення.

Детальні роз’яснення платники можуть отримати в центрах обслуговування платників (ЦОП) державних податкових інспекцій області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x