Наркотичний мак з Голландії вирощували на Черкащині

Наркотичний мак з Голландії вирощували на Черкащині

Найбільше кримінальних проваджень за вирощування нарковмісних рослин відкрито в таких районах як: Кам’янський, Маньківський, Звенигородський, Канівський та Черкаський. Станом на 30 липня 2015 року за 58 фактами зафіксована підозра на вчинення кримінальних правопорушень за статтею 310 кримінального кодексу України.

Про це вланому кореспонденту «Нової Доби» стало відомо від оперуповноваженого відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Черкаській області Олександра Ковальця, який прозвітував перед журналістами 30 липня про результати роботи органів внутрішніх справ з протидії незаконному посіву рослин маку і конопель.

На території Черкащини триває загальнодержавна операція, спрямована на протидію незаконних посівів та вирощування нарковмісних рослин маку та конопель під умовною назвою «МАК». За попередніми її результатами, до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 144 факти вчинення кримінальних правопорушень, що на 6% менше в порівнянні з минулим роком.

Загальна сума штрафів за адміністративні правопорушення наразі складає 18 500 грн. Виявлено 13 400 нарковмісних рослин, з них 10 222 плантацій маку та 3 178 – конопель.

Крім того, у 2015 році здійснено культивування вищезазначених рослин 4 суб’єктами господарської діяльності у промислових цілях.
Оперуповноважений заявив, що відділом МВС України у Черкаській області постійно контролює відповідні організації з метою недопущення витоку наркосировини рослинного походження з легального об’єкта в незаконний обі, перевіряють працівників, щодо яких є інформація на причетність до незаконного витоку наркосировини.

Олександр Ковалець нагадав, що за вирощування маку від 100 до 500 рослин та конопель від 10 до 50 загрожує арешт до 6 місяців або позбавлення волі строком до 3 років.

Оперуповноважений зазначає, що за час проведення операції найбільше посівів нарковмісних рослин виявлено в Катеринопільському (813 рослин снодійного маку), Монастирищенському (400 рослин) районах та Каневі (922 рослини).

«В червні 2015 року працівниками МВС України на території Черкаського району затримана група з трьох людей, котрі здійснювали посів елітних конопель. В результаті було вилучено та знищено 277 рослин. В ході досудового слідства було встановлено, що насіння зловмисники отримували за допомогою безконтактних систем оплати та сервісів поштових відправлень з Голландії».

Встановлено, що такі зерна в десятки разів перевищують вміст тетрагідроканнабінолу і завдають значної шкоди здоров’ю людини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x