Кожна з трьох юних золотоніських бандуристок завоювала перше місце

Кожна з трьох юних золотоніських бандуристок завоювала перше місце

Це ніби про цих трьох дівчат із Золотоноші — учениць 7-Б класу Аню Сидоренко з міської школи №1 і Настю Макіну з гімназії імені Скляренка, які навчаються у шостому випускному класі Золотоніської музичної школи, та про п’ятикласницю Софійку Путинець із міської школи №3, яка також навчається в п’ятому класі музичної школи. Всі разом — у викладача по класу бандури Катерини Солдатової.

Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Золотоноша Online.

28 лютого, в останній день зими, на обласному конкурсі виконавської майстерності обдарованих учнів музичних шкіл кожна з цих трьох дівчат завоювала перше місце й удостоїлась диплома першого ступеня. Софійка співала й акомпанувала собі на гітарі, Аня і Настя виконували складні твори на бандурі. Успіх не раптом і не відразу дався їм до рук. На минулорічному конкурсі вони теж були призерками. Тому члени журі запрошували їх до Черкаського музичного училища як майбутніх перспективних бандуристок.

Закінчуючи випускний клас музичної школи, Настя береться сюди ходити ще два роки, бо таки вирішила йти навчатись до музучилища. Як і Софійка, в якої там навчається грі на гітарі старша сестра Настя. Також глибокі музичні корені і в Ані: її тато грає на кларнеті й трубі, а бабуся — на фортепіано, яка навчає початковій музичній грамоті малюків у дитсадку.

Всі троє дівчат мріють бути бандуристками, і це тішить їхнього викладача Катерину Степанівну. Вона закінчила те ж саме Черкаське музучилище, і з 1976 року навчає дітей грі на бандурі. Хай не всі школярики зрештою стануть музикантами (як і її дві доньки, які теж тут навчалися), але повинні володіти мовою душі. Тим більше мова бандури — особлива, українська, і цей інструмент стає все більш популярним. Викладач гордиться не лише трьома призерками-конкурсантками, а й цілим ансамблем бандуристок, що чарівною грою і співом радують слухачів міста на різних концертах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x