Міліція вилучила з незаконного продажу 15 кг петард, ракет і феєрверків

Міліція вилучила з незаконного продажу 15 кг петард, ракет і феєрверків

Майже 15 кілограмів петард , ракет і феєрверків протягом тижня вилучили правоохоронці Черкаської області при проведенні перевірок та рейдів. Кожен день міліціонери викривають бізнесменів, які продають небезпечний товар під відкритим небом, піддаючи при цьому себе і оточуючих на небезпеку, адже продавати піротехніку можуть тільки спеціалізовані магазини з універсальним асортиментом непродовольчих товарів. Продавці цих товарів мають пройти спеціальну підготовку і отримати допуск до роботи з піротехнічними виробами. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі міліції.

Правоохоронці запевняють, що законно придбати на ринку петарду, ракету, феєрверк або салют майже неможливо.

За незаконну реалізацію піротехнічних засобів (на ринках , вулицях і т.д.) закон передбачає адміністративну відповідальність із конфіскацією товару. Зокрема, відповідно до статті 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення за «Порушення порядку виробництва , зберігання , перевезення , торгівлі та використання піротехнічних засобів» передбачено покарання у вигляді штрафу від 595 до 1020 гривень з конфіскацією піротехніки.

Піддаючись на низьку ціну люди купують саморобні піротехнічні вироби, які швидше нагадують невелику бомбу, ніж святкову піротехніку, але ніхто не замислюється про наслідки які можуть бути після невмілого використання таких невеликих смертоносних іграшок , особливо коли вони знаходяться в руках дітей.

Вже зафіксовано не один випадок невмілого або недбалого використання петард, в результаті чого були травмовані сторонні перехожі або пошкоджено майно. Але невміле користування піротехнікою може призвести не тільки до травм, а й до летального результату.

Слід зазначити, що законодавством заборонено застосовувати побутову піротехніку, яка може травмувати людину осколками , горючими елементами і дрібними частинами. Не можна кидати піротехнічні вироби , вдаряти по них , тягнути за гніт . Заборонено переносити їх у кишенях , під одягом , зберігати без упаковки. Не можна залишати петарди , феєрверки , ракети без нагляду. Забороняється розбирати такі вироби або переробляти їх. Не слід використовувати побутову піротехніку ближче ніж на сто метрів від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл, будинків престарілих та інших громадських споруд чи житлових будинків. Також не можна кидати петарди під ноги перехожим, з вікон і балконів. Заборонено запускати феєрверки з дахів будинків.

Нетверезим громадянам взагалі не можна брати в руки піротехнічні вироби, адже від їхніх дій можуть постраждати не тільки особи , які використовують піротехнічні засоби , а й оточуючі.

Купувати піротехніку слід тільки у спеціалізованих магазинах , і ні в якому разі не на ринку, обов\’язково потрібно звертати увагу на ліцензію продавця, а також запитати інструкцію до товару.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x