Шполяни радилися як об’єднати свої громади

Шполяни радилися як об’єднати свої громади

26 березня 2015 року за участю першого заступника голови райдержадміністрації Ірини Берези, голови районної ради Івана Скорика проведено семінар-нараду з міським та сільськими головами, на якій обговорено Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Методики формування спроможних територіальних громад». Розглянуто схему попереднього розподілу територіальних громад та обговорено пропозиції з боку громади. В моделюванні об’єднання громад враховувалися наявні мережі доріг, соціальної інфраструктури, фінансових ресурсів, врахування інтересів місцевого населення та інших факторів.

Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.

«Об’єднання громад має відбуватися добровільно та в інтересах місцевого населення, що дасть змогу надати високоякісні послуги у сфері освіти, медицини, соціального захисту та в інших життєво важливих сферах», – відмітила перший заступник голови райдержадміністрації Ірина Береза.

Крім того, на нараді розглянуто ряд інших питань. Зокрема Ірина Береза наголосила на залученні громади до проведення щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля», звернула увагу на проведення ремонту доріг району.
Про порядок надання житлових субсидій населенню, визначених Постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 № 106 розповів начальник управління соціального захисту населення Анатолій Ракітін. Від доніс присутнім перелік необхідних документів на отримання субсидій, назвав категорії населення які мають право на отримання певної пільги, а також вніс пропозицію щодо призначення по сільських радах відповідальних осіб на відповідний період із збору документів та подачі їх до управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Заступник начальника управління соціального захисту населення Олена Фарштейн зупинилася на змінах в законодавстві щодо пільгового забезпечення населення.
Акцентувалась увага на питанні щодо надання пільг із оплати комунальних послуг учасникам АТО та сім’ям загиблих, безкоштовного харчування їх дітей в навчальних закладах району.
Головний держветінспектор Володимир Овчаренко звернув увагу сільських голів на виконання програми молочного скотарства щодо передачі нетелів в особисті селянські господарства.
За підсумками наради надано відповідні доручення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x