Фахівці порахували, скільки коштуватиме відновлення драмтеатру

Фахівці порахували, скільки коштуватиме відновлення драмтеатру

Щонайменше 83 млн грн коштуватиме відновлення обласного драматичного театру. Це за попереднім висновком експертного дослідження. Його провели фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Про це на прес-конференції розповів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Пожежа у драмтеатрі трапилася 1 липня. Тоді вогонь ущент знищив глядацька залу, покрівлю, фойє та навіть допоміжні приміщення. Ремонту потребують система електропостачання, вентиляції та кондиціювання. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.
– До зими нам треба виконати першочергові роботи, – зауважує очільник області. – Це – накрити дах, зміцнити конструкції та встановити вікна. Фахівці підрахували, що на це потрібно близько 20 млн грн. Із резервного фонду обласного бюджету ми спрямуємо 995 тис грн. Стільки ж просимо з резервного фонду міського бюджету. Окрім того, звертаємося до Кабміну з проханням спрямувати з резервного фонду державного бюджету решту 18 млн грн. Попередні перемовини з урядовцями вже провели.

Також у драмтеатрі вже відкрили рахунок – для всіх охочих допомогти з ремонтом фінансово. Такі, каже Юрій Ткаченко, є і серед підприємців. Причину цієї пожежі експерти обіцяють назвати вже невдовзі. Серед версій, нагадаємо, слідчі розглядають підпал, недотримання правил пожежної безпеки тощо.

Реквізити:
ПАТ «Укрсоцбанк» м. Київ
МФО: 300 023
Поточний рахунок: 260 020 11 657 469
Отримувач: ЧАОУМД ім. Т. Г. Шевченка ЧОР

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x