Черкащани 54 км по Росі пройшли за півтора дня

Черкащани 54 км по Росі пройшли за півтора дня

Четверо черкаських хлопців здійснили днями експедицію річкою Рось. Про це у своєму блозі написав організатор Любомир Коломієць. Метою було пройти річкою Рось від Богуслава до Корсуня-Шевченківського із загальною протяжністю маршруту в 54 кілометри. Вони це встигли зробили за півтора дня замість запланованих 3-ох. Пересувались хлопці двома SUP-дошками та двомісним надувним каное.
– Усе почалося з моєї ідеї пройти сапом від Сміли до Кам’янки річкою Тясмин, яка успішно провалилась за 15 хв, адже виявилось, що 30% цього маршруту пролягала б не через сам Тясмин, а через городи прибережних сіл, тому що ситуація гирла в багатьох місцях плачевна, – пише Любомир.

Тому вирішили змінити маршрут: Богуслав – Корсунь-Шевченківський.
– Перші 3-4 км ми йшли спокійно, роблячи невеликі зупинки, щоб відкинути водорості від кіля та помилуватися Россю, доки не дійшли до розвилки. Я пам’ятав, коли читав звіт одного з байдарочних клубів, то писалось, що скрізь йти по праву руку, – веде далі Любомир. – Зліва нам здався прохід чистішим і, попри інтуїцію, пішли тудою. За 100 м спіймали перший камінь серед річки під ряскою, вперлись носом в густий очерет і зупинились.

Також непрохідні 300 метрові пороги були в Хохитві, тож довелось робити обхід берегом, потім пішо водою і лише десь через кілометр ми знову повноцінно стали на весла і вже не зупинялися кілометрів 15. Так, ми йшли без упину, аж до восьмої вечора. Швидко почало темніти, тож ми мусили заночувати в селі Москаленки.

Наступною точкою зупинки була батьківщина Нечуя-Левицького – село Стеблів. Там була найбільша наша перепона ГЕС. Тож це був наш орієнтир, тому що в кожного рибака на Росі ми питали: «Скільки км до Стеблова?» І скажу, чим ближче ми були, тим більше стрибав кілометраж: від двох кілометрів до п’ятнадцяти і притому, що відстань між цими рибаками була в 100 метрів. Але ми йшли і йшли, доки на горизонті не побачили золотий купол церкві в Стеблеві. Це надало наснаги і ми гнали несамовито… ГЕС застопорила нас на півтори години: ми оббігали її з усіх боків, щоб знайти обхід. У результаті довелося обноситись за півтора кілометри вбік.

Після цього до Корсуня лишалось 15-20 км, куди екстремали успішно добралися.

Черкащани 54 км по Росі пройшли за півтора дня
Черкащани 54 км по Росі пройшли за півтора дняЧеркащани 54 км по Росі пройшли за півтора дня

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x