Працівника Черкаського інституту пожежної безпеки затримано за хабар

Працівника Черкаського інституту пожежної безпеки затримано за хабар

Прокуратурою області спільно із співробітниками служби безпеки викрито злочинну діяльність начальника курсу Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Слідством встановлено, що вказана службова особа, діючи умисно, з корисливих мотивів отримала неправомірну вигоду в розмірі 10 тис грн від батька одного із підлеглих йому курсантів за нестворення перешкод під час проходження навчального процесу, а також за безперешкодну здачу ним заліків та іспитів.

31 березня чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто отримання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище.

Наразі до суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади.
Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює галузевий відділ прокуратури області.

Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x