Рівень злочинності у Черкасах зріс на 78 відсотків

Рівень злочинності у Черкасах зріс на 78 відсотків

У Черкасах склалася достатньо загрозлива криміногенна ситуація: рівень злочинності в місті, порівняно з першим півріччям минулого року, зріс на 78 відсотків. Тоді як по області цей показник сягнув 37 %. Про це повідомив міський голова Сергій Одарич.

– Загалом зростання відбувається всюди, але в Черкасах – просто надзвичайними темпами. Це стосується переважно тяжких злочинів (їх кількість зросла на 60%) та особливо тяжких (їх рівень зріс на 220%). Так, за переш півріччя цього року правоохоронці зареєстрували 9 умисних вбивств проти чотирьох у минулому році, – розповів міський голова. – Серед іншого – у Соснівському райвідділі міліції відкрито більше 10 кримінальних проваджень за фактами корупційних дій чиновників виконавчого комітету й депутатів міської ради. Розслідування деяких із цих справ тягнеться вже близько 8 місяців, хоча законом надається – два місяці.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

На думку міського голови, причин для зростання злочинності кілька. Передовсім, така ситуація зумовлена зубожінням населення. Мовляв, це штовхає окремих людей на пошук джерел виживання шляхом крадіжки грошей чи матеріальних цінностей.

– Ще одна з причин – зростання агресії в суспільстві та «параліч» правоохоронних органів. Пам’ятаємо, як довго ми обирали керівників міліції, а ще органи внутрішніх справ нині в стані постійних змін і суцільних метаморфоз усередині. Хоча серйозних змін не відбувається. Безумовно, це призводить і до відтоку бажаючих працювати в органах міліції, і до відсутності покарання за злочини. Мені кидали вибухівку під вікно, кваліфікували як хуліганство. Винні ж досі не встановлені… – акцентував він.

Відтак, міський голова повідомив, що ініціюватиме внесення змін до бюджету, аби виділити кошти в розмірі мільйон гривень і спрямувати їх на встановлення додаткових камер відеоспостереження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x