Долю МАФів депутати міськради остаточно вирішать у четвер

Долю МАФів депутати міськради остаточно вирішать у четвер

У четвер, 6 серпня, о 10.00 відбудеться позачергове пленарне засідання сесії Черкаської міської ради. На розгляд міських обранців виноситься єдине питання – щодо розміщення тимчасових споруд на території міста Черкаси. Про це повідомив міський голова Сергій Одарич.

За його словами, проблема з тимчасовими спорудами в обласному центрі перебуває в «підвішеному стані» вже близько року. Тоді міська влада запровадила мораторій на встановлення нових кіосків у Черкасах. Разом із тим, департамент архітектури, містобудування та інспектування мав підготувати зміни до Положення про порядок розміщення тимчасових споруд і винести його на розгляд міськради. Утім, їх і дотепер не затвердили.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

– Міська рада вже два місяці розглядає цей проект рішення й досі не спромоглася прийняти нове положення в цілому та зняти мораторій, – зауважив Сергій Одарич. – У цьому контексті доручення щодо демонтажу незаконних кіосків, – вважаю неприйнятним. Адже більшість із них стали такими лише через те, що депутати не затвердили зміни, які б визначали порядок розміщення тимчасових споруд. Водночас, ті підприємці, які наразі потребують продовження договорів чи переоформлення, не мають можливості це зробити через накладений мораторій. У першу чергу потрібно встановити чіткі правила розміщення тимчасових споруд, визначити термін, протягом якого власники кіосків мають привести їх у відповідність до Положення й до схеми розміщення, а вже потім – демонтувати ті, що не відповідають вимогам чинного законодавства та нашим місцевим правилам.

Як повідомили у відділі з питань роботи ради, позачергова сесія відбудеться в залі засідань Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x