Черкаський суд підтвердив законність обрання Бабенка головою апеляційного суду

Черкаський суд підтвердив законність обрання Бабенка головою апеляційного суду

У Черкаському окружному адміністративному суді 3 серпня 2015 року відбулося слухання справи за позовом судді апеляційного суду Черкаської області Бондаренка С. І. до зборів суддів цього ж суду та голови Бабенка В. М.
Сергій Іванович вимагав у зборів суддів апеляційного суду скасувати їхні рішення у частині обрання Володимира Бабенка головою суду, мотивуючи тим, що Володимир Миколайович, буцімто, обирається на третій термін поспіль, а сам Сергій Іванович взагалі не був присутнім на цих зборах.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі апеляційного суду в Черкаській області.

Однак, як стало зрозуміло із зачитаної в залі суду позовної заяви, суддя Бондаренко визначив ще двох відповідачів – апеляційний суд Черкаської області та голову цього ж суду Володимира Бабенка. Проте, чомусь, взагалі не вказав, які ж саме вимоги висуває до них. Сергій Бондаренко, певне не взяв до уваги Рішення ради суддів України № 34 від 2 квітня 2015 року, у якому досліджено це питання, проаналізовано законодавство та чітко визначено: «Особи, які були призначені на адміністративні посади відповідно до законодавства, що діяло раніше, є такими, що можуть бути обраними на адміністративну посаду в суді і обіймати її два строки поспіль».

Що ж до присутності Сергія Бондаренка на зборах, то він дійсно був присутній. Під час обрання голови суду навіть брав участь у обговоренні кандидатур. З-поміж іншого суду як доказ було надано список суддів, які отримали бюлетені для таємного голосування з виборів голови апеляційного суду Черкаської області 7 травня 2015 року з підписом судді Бондаренка, який засвідчує отримання ним бюлетеня. Також, присутність Сергія Івановича на зборах підтвердили і його колеги – судді апеляційного суду Черкаської області, які надали покази в якості свідків в цій справі. Сергій Бондаренко мав ще декілька технічних претензій до організації зборів, які, однак, жодним чином не вплинули на оскаржені ним результати виборів.

Відтак, вислухавши доводи сторін, свідчення свідків та проаналізувавши надані докази суддя Черкаського окружного адміністративного суду Валентина Іванівна Орленко ухвалила рішення – відмовити у задоволенні позовних вимог Сергія Бондаренка повністю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x