Торф’яні пожежі в Черкаському районі можуть призвести до загибелі людей

Торф’яні пожежі в Черкаському районі можуть призвести до загибелі людей

Сьогодні відбулася робоча нарада, на якій було розглянуто проблеми горіння торф\’яників в Черкаському районі.
Серед присутніх: Сас Ю. М. заступник голови ЧОДА, Чекаленко І.М. Хацьківський сільський голова., Клименко М.Г. начальник ДЕІ у Черкаській області та Ткаченко Л. М. голова Громадської ради при Держекоінспекції у Черкаській області.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської ДЕІ.

Як розповів Чекаленко І.М., декілька десятків років назад було проведено меліорацію р. Тясмин на території Черкаського району, спочатку висушено, а далі територія стала пасовищем і згодом уторилися торф’яники. На даний момент постає питання проблеми горіння торф’яників у декількох сусідніх селах, а саме :с.Вергуни, с.Степанки, с.Хацьки, с. Нечаївка. З початком підвищених погодних умов населення активно почало звертатися до сільського голови з питанням вирішення проблеми.

Торф\’яні пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий грунт людей і техніки, торф повільно прогорає на всю глибину залягання, яка може досягати 6-8 і більше метрів. Тривалий час після вигоряння зберігається висока температура, тому провалившись в районі торф\’яної пожежі людина може бути приреченою на загибель.

Голова Громради при Черкаській ДЕІ Людмила Ткаченко, яка виступила ініціатором наради, наголосила на тому, що задушливий смог від горіння торфовищ може призвести до погіршення здоров’я місцевих жителів, отже питання на її думку, одне з пріорітетніших для вирішення.
Присутні задля вирішення даного питання пропонують створення природоохоронної районної Програми запобігання виникнення торф\’яних пожеж в селах Черкаського району й винесення її на сесію районних депутатів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x