На Черкащині незаконно добули піску на майже півтора мільйона гривень

На Черкащині незаконно добули піску на майже півтора мільйона гривень

Органами Дніпровської екологічної прокуратури у 2013 році проведено 44 перевірки додержання норм законодавства у сфері охорони надр, зокрема річкового піску. За незаконний видобуток річкового піску порушено 9 кримінальних проваджень.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Дніпровської екологічної прокуратури.

Встановлено, що незаконне видобування піску здійснюється під виглядом робіт з розчищення русла, берегоукріплення, днопоглиблення, які проводяться суб’єктами господарювання на підставі дозволів на проведення робіт на землях водного фонду.

Цю діяльність зосереджено передусім в м. Києві, Київській, Черкаській та Дніпропетровській областях, які є економічно розвинутими регіонами в галузі будівництва та мають попит на таку корисну копалину.

Так, службові особи ТОВ «Черкаси-кар’єр», у червні-липні поточного року, усвідомлюючи відсутність у підприємства необхідних дозвільних документів на видобуток піску, діючи умисно та з корисливих мотивів, надали розпорядження підлеглим працівникам щодо проведення робіт на землях водного фонду р. Дніпро по видобутку корисних копалин місцевого значення з метою подальшої реалізації.
Цим спричинено збитки навколишньому природному середовищу в сумі понад 1,4 млн грн. За даним фактом Черкаським міжрайонним екологічним прокурором розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України.

Крім цього, Київським міжрайонним екологічним прокурором розпочато 4 кримінальних провадження за фактами здійснення невстановленими особами гідротехнічних робіт з намиву піску за допомогою земснаряду на землях водного фонду.

Загалом, цьогоріч за результатами проведених прокуратурою перевірок у сфері охорони надр розпочато 9 кримінальних проваджень, внесено 36 подань, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 16 посадовців, з яких 6 – працівники органів державного контролю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x