На боротьбу з пожежами в Черкаському районі додатково виділили 40 тисяч гривень

На боротьбу з пожежами в Черкаському районі додатково виділили 40 тисяч гривень

40 тисяч гривень додатково виділять на запобігання виникнення надзвичайних ситуацій у районі

Про це під час термінового засідання комісії ТЕБ та НС адміністрації повідомив керівник району Костянтин Омаргалієв. Кошти будуть спрямовані на заходи щодо запобігання виникнення і гасіння пожеж у пожежонебезпечний період поточного року.
Про це «Нова Доба» дізналася у відділі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Черкаської РДА.

У засіданні взяли участь представники управління ДСНС, агропромислового розвитку РДА та лісового господарства району.
– Наслідком підвищеного температурного режиму стало виникнення понад 80 випадків пожеж у першому півріччі поточного року. Зону ризику становлять торф’яні, лісові масиви та сільськогосподарські поля – повідомив у ході засідання начальник міськрайонного відділу управління ДСНС України у Черкаській області Андрій Хижняк. – Тільки завдяки оперативному реагуванню пожежних підрозділів вдалося знизити рівень збитків, завданих вогнем. Окрім того, задля недопущення лісових пожеж здійснюється ряд превентивних заходів. Зокрема, створено запаси паливно-мастильних матеріалів для забезпечення додаткових сил і засобів; постійно проводяться рейдові перевірки щодо дотримання відпочиваючими у лісових масивах вимог пожежної безпеки; організовано роз’яснювальну роботу з населенням через засоби масової інформації щодо небезпеки перебування в лісовій зоні у пожежонебезпечний період.

Два осередки тління протягом попередніх місяців зафіксовано на ДП «Черкаситорф». Про це присутніх поінформувала заступник директора підприємства Вікторія Демиденко. Наразі ситуація стабільна. Аби попередити виникнення пожеж у торф’яних та лісових масивах підприємством розроблено ряд заходів.
– Будь-яка пожежа – це небезпека для населення. Аби запобігти та мінімізувати втрати, на оснащення пожежних команд району буде виділено додатково 40 тисяч гривень з районного бюджету, – зазначив керівник району. – Ці кошти піду на придбання паливо-мастильних матеріалів та відповідного обладнання.

В управлінні ДСНС нагадують, у період високого ступеню пожежної небезпеки відвідування громадянами лісових масивів обмежено, окрім того, заборонено випалювання стерні, бур’янів, смітників, сухої трави тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x