Декларації про доходи подали 11,6 тисячі черкащан

Декларації про доходи подали 11,6 тисячі черкащан

До настання граничного терміну подання декларації про майновий стан та доходи за 2014 рік для платників, які зобов’язані подавати таку декларацію відсьогодні залишилось лише 9 днів. На цьому наголосила заступник начальника головного управління ДФС у Черкаській області Тетяна Харьковська. Вона нагадала, що до 1 травня в обов’язковому порядку мають відзвітувати зокрема громадяни, яким торік виплачували доходи два або більше податкових агенти та загальна сума доходів яких перевищила 146 тисяч 160 гривень. До 1 травня також повинні подати декларації і самозайняті особи. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

На сьогодні черкащани подали до державних податкових інспекцій Черкаської області 11665 декларацій про майновий стан та доходи за 2014 рік. Вони задекларували 691 млн грн доходів. За цими деклараціями до місцевих бюджетів надійде 12,1 мільйони гривень податку на доходи фізосіб. Заступник керівника фіскальної служби області розповіла, що найбільше надійшло декларацій про доходи від отримання подарунків та спадщини (1551), від надання майна в оренду (511). Дохід від продажу рухомого та нерухомого майна задекларував 171 громадянин. Інвестиційний прибуток – 32. Про отримані торік іноземні доходи повідомили 63 черкащанина.

Понадмільйонні статки задекларували 25 жителів області, які отримали 375,5 мільйонів гривень доходів. Шість мільйонщиків мешкає в обласному центрі; по троє – у Черкаському районі, Тальному та в Кам’янці; по двоє – у Корсунь-Шевченківському районі, Смілі і Шполі та по одному в Золотоніському, Уманському районах, Умані та Каневі. Минулого року на цю дату декларації надали 32 жителі області, які отримали понад 1 млн грн.
З початку року до місцевих бюджетів надійшло 322,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Державний бюджет отримав понад 107,4 млн грн цього податку. Т.Харьковська закликала черкащан, яким необхідно задекларувати минулорічні доходи, поспішити скласти декларації.

Водночас декларації для реалізації права на податкову знижку за наслідками 2014 року можна подавати до 31 грудня 2015 року. На сьогодні подана 2361 така декларація, – декларанти отримають 2,8 млн грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x