Черкаські депутати просять колег зі столиці навести лад у земельній сфері

Черкаські депутати просять колег зі столиці навести лад у земельній сфері

Повернути органам місцевого самоврядування право розпоряджатися землями сільгосппризначення, що поза межами населених пунктів, просять Верховну Раду України. Відповідне звернення вчора ухвалила Черкаська обласна рада. Напередодні на президії його проініціював очільник області Юрій Ткаченко. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Нині місцеві ради не мають змоги контролювати укладення договорів оренди й навіть те, чи вчасно орендарі сплачують за землю. До цього, йдеться у зверненні облради, призвів ухвалений Верховною Радою України Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розмежування земель державної та комунальної власності».

– Натепер ми маємо велику кількість скарг із різних районів, що стосуються саме земельної сфери, – пояснює голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – І все через недосконале законодавство. Землю мають розподіляти саме на місцях, як це було раніше. Тоді ми не мали б зараз таких ганебних випадків, коли, приміром, місцевий фермер обробляє землю роками, а потім її віддають приїжджому «бізнесмену», який не має ні бази, нічого. Держземагентство, в чиїй це компетенції, нині діє автономно від усіх. А люди шукають правди саме в місцевої й обласної влади.

Днями резонансний конфлікт трапився в Тальнівському районі. Там за землю в селі Лісове сперечаються два фермерські господарства. Дійшло й до сутичок. За зверненням обласного керманича на місце події особисто виїздив начальник обласного УМВС Владислав Пустовар. Як там повідомляють, натепер відкрито два кримінальні провадження за фактом самоуправства та завдання тілесних ушкоджень. Нині триває слідство. Ситуацію на місці також вивчає радник голови Черкаської ОДА.

Черкаські депутати просять колег зі столиці навести лад у земельній сфері

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x