На Христинівщині збирають озиму пшеницю

На Христинівщині збирають озиму пшеницю

Жнива для хліборобів – завжди напружена пора, бо треба швидко зібрати хліб з поля. Це своєрідний іспит для кожного. 3 серпня в цілях робочої поїздки голова райдержадміністрації Олександр Ковбасюк та перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Підвальний відвідали сільськогосподарське підприємство ТОВ «Агровіт» с.Велика Севастянівка (керівник Микола Олександрович Бахчеван). На підприємстві вирощують середньостиглі та пізньостиглі сорти зернових. Керівник задоволений, бо у коморі добірне якісне продовольче зерно.

Розповідаючи про хід жнивної компанії, Микола Бахчеван зазначив, що продовжується збір озимої пшениці, якої на сьогодні обмолочено з площі 144 га, намолочено 1054 тонни зерна, урожайність складає 73,2%. В подальшому господарство готується до збору кукурудзи та соняшника.

Недарма кажуть, що господаря видно з ланів і ферм, тракторних бригад. Господарство з високою готовністю підійшло до проведення жнив, підготували 2 сучасних зернозбиральних комбайни марки «Jonh Deere», запаслися пальним, підживили посіви. Має власний зерносушильний комплекс.
Поряд з вирощуванням зернових культур господарство займається розведенням великої рогатої худоби, загальне поголів’я якої становить 674 голови, із них 280 корів. Для годівлі тварин заготовлено сіно та використовуються різноманітні відходи зернового господарства.

Голова райдержадміністрації Олександр Ковбасюк зазначив: «Відтак у роботі господарства лад і добрі результати. Бо ж відомо, що якщо людина хоче працювати, то працює, а хто не хоче – шукає причини. У кожній роботі є свої труднощі, які треба долати. І це тут роблять успішно».

І справді на току під навісами та у складах – гори зерна, біля ферми на майданчику – «піраміди» затюкованої соломи. Все поскладане та має своє місце, бо у доброго господаря і соломинка на полі не пропаде.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x