Профспілка, яка продає путівки, повинна мати РРО, – черкаські фіскали

Профспілка, яка продає путівки, повинна мати РРО, – черкаські фіскали

Головне управління ДФС у Черкаській області звертає увагу профспілкових організацій на дотримання норм законодавства при продажу путівок.
Правові засади застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначено Законом України віл 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», дія якого поширюється на усіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

Встановлення норм щодо незастосування РРО в інших законах, крім Податкового кодексу України, не допускається.
Про це «Нова Доба» дізналася в ДФС у Черкаській області.

Відповідно до ст. 2 Закону №265/95-ВР розрахункова операція — це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки — оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги) — оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця.

Отже, у разі реалізації профспілковою організацією путівок РРО необхідно використовувати на загальних підставах відповідно до вимог чинного законодавства.

Разом з тим, проведення розрахунків за реалізовані путівки виключно через банківські установи не вимагає обов’язкового застосування РРО.
Вказане містить лист Державної фіскальної служби України від 18.06.2015 р. № 12748/6/99-99-22-07-03-15.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x