Обласне керівництво просить до кінця літа дозволити ветеринарній службі перевірки на свинокомплексах

Обласне керівництво просить до кінця літа дозволити ветеринарній службі перевірки на свинокомплексах

Відповідне прохання заступник голови – керівник апарату Черкаської ОДА Віталій Коваль озвучив у ході селекторної наради під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Романа Абрамовського.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

«На минулому тижні ми проводили обласну комісію з питань недопущення занесення та розповсюдження африканської чуми свиней. Оскільки у нас особливе занепокоєння викликає той факт, що випадки африканської чуми свиней зафіксовані в прикордонних з Черкаською областях. Зокрема, і в Київській. Тож, як вийняток, ми направили листа на центральні органи влади з проханням дозволити ветеринарній службі до кінця літа проводити перевірки на свинокомплексах для того, щоб уникнути зараження тварин», – сказав Віталій Володимирович та наголосив на серйозних збитках для галузі тваринництва фактів зараження африканською чумою.

Нагадаємо, цього року в Україні виявлено 12 пунктів, де зафіксована африканська чума свиней, серед них присутні як приватні господарства, так і свиноферми. Зараження свиней фіксується у Київській, Житомирській, Сумській і Рівненській областях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x