На центральному стадіоні Черкас виникла пожежа: легенда останніх навчань рятувальників

На центральному стадіоні Черкас виникла пожежа: легенда останніх навчань рятувальників

На центральному стадіоні у місті Черкаси під час прес-конференції виникла пожежа. За такою доволі реалістичною легендою на цьому об’єкті з масовим перебуванням громадян сьогодні пройшли тактико-спеціальні навчання рятувальників Управління ДСНС у Черкаській області.
Про це «Нова Доба» дізналася в ДСНС у Черкаській області.

Об\’єкти із масовим перебуванням людей, у разі виникнення надзвичайної ситуації приховують у собі безліч небезпек у першу чергу для людей, відповідно викликають до себе підвищену увагу з боку рятувальників, адже головне завдання Служби – порятунок людини на цих об’єктах має особливе значення. А з огляду на події останнього часу і відповідно появу новітніх загроз та небезпек, забезпечення безпеки людей та навчання їх діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру набуло особливої ваги серед багатьох пріоритетних завдань в діяльності Служби порятунку.
Під час навчань, які почалися з повідомлення про коротке замикання електропроводки, було розглянуто один із найгірших сценаріїв коли пожежа з приміщення конференц-залу адміністративного корпусу почала поширюватися на сусідні приміщення та третій поверх.

Адміністрація об’єкту залучивши увесь обслуговуючий персонал, а також працівників міліції розпочала термінову евакуацію уболівальників із стадіону. Під час цього етапу було практично перевірено спеціально розроблену секторальну схему евакуації вболівальників, яку було розроблено із урахуванням досвіду адміністрацій англійських стадіонів.

Аби тренувати рятувальників на можливе ускладнення обстановки, керівництво навчаннями постійно ставило перед учасниками все нові і нові складні завдання. Зокрема, зміни початкової ввідної на більш складну, змусили рятувальників фактично «з коліс» подавати лафетні стволи на гасіння пожежі, а також терміново вирішувати завдання по захисту 3-го поверху разом із суміжними приміщеннями. Та й саме бойове розгортання проводилося за кількома новітніми схемами, які дозволили швидко зосередити необхідні сили на вирішальних напрямках.
На центральному стадіоні Черкас виникла пожежа: легенда останніх навчань рятувальників
Такі навчання мають на меті багато завдань, це і відпрацювання питань взаємодії рятувальних підрозділів з адміністрацією об’єкта, і виконання спеціальних завдань спільно з іншими аварійними службами екстреного виклику.

Значну частину часу було приділено і тренуванню керівної ланки підрозділів. Офіцери та сержанти в умовах складної обстановки відпрацьовують не лише питання керованості та прийняття управлінських рішень на місці події, частина вправ була спрямована на заохочення керівної ініціативності та рішучості у прийнятті важливих рішень.
На центральному стадіоні Черкас виникла пожежа: легенда останніх навчань рятувальників
Останнім часом все більше уваги під час різноманітних навчань приділяється роботі газодимозахисної служби. Останні пожежі показали наскільки зросло значення на місці події підрозділів що працюють в захисних апаратах. Не випадково, під час ліквідації учбової пожежі, усім рятувальникам довелось багато працювати саме в апаратах, які захищають в умовах середовища непридатного для дихання. Раз за разом, спеціально сформовані ланки відправлялися на виконання спеціальних вправ в незнайомій обстановці, – розвідка, евакуація потерпілих, пошук технологічних об’єктів, визначення шляхів введення сил та засобів, ось далеко не повний перелік завдань які довелось вирішувати під час навчань.
На центральному стадіоні Черкас виникла пожежа: легенда останніх навчань рятувальників
«Бути готовим до дій за призначенням. Рятувальникам неможна зупинятися. Наша робота то постійний рух, адже професіоналізм, оперативність, майстерність, впевненість напрацьовуються в результаті постійних виснажливих тренувань, коли кожен рух рятувальника, кожна дія з використанням техніки або обладнання доводиться до автоматизму. І такі навчання одна з форм, яка допомагає досягти такого результату, – зазначив заступник начальника Управління ДСНС у Черкаській області В`ячеслав Гончар. – Важливо також і те, що в ході таких навчань не тільки відпрацьовуються бойові вміння та навички особового складу рятувальних підрозділів, але й перевіряється компетентність обслуговуючого персоналу підприємств на знання своїх дій на випадок виникнення пожежі». На центральному стадіоні Черкас виникла пожежа: легенда останніх навчань рятувальників

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x