Черкаський міський бюджет отримав 16 млн грн від роздрібної торгівлі підакцизними товарами

Черкаський міський бюджет отримав 16 млн грн від роздрібної торгівлі підакцизними товарами

Державна податкова інспекція у м. Черкасах нагадує платникам, що з 1 січня 2015 року запроваджено акцизний податок із роздрібного продажу підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо) й одночасно скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Ставка податку становить 5% і він у повному розмірі надходить до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів.

– За січень-квітень 2015 року бюджет Черкас отримав майже 16,4 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, з яких у квітні надійшло майже 6,3 мільйона гривень, – повідомив в. о. начальника ДПІ у м. Черкасах Максим Криштопа.

Також за 4 місяці 2015 року черкаські платники сплатили понад 5,3 млн грн акцизного податку з вироблених в Українi пiдакцизних товарiв і понад 1,1 млн грн акцизного податку з увезених підакцизних товарів.

Декларацію з акцизного податку за квітень необхідно подати не пізніше 20 травня, а сплатити податок – не пізніше 29 травня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x