До новорічних свят черкащани отримають 800 контейнерів для сміття

До новорічних свят черкащани отримають 800 контейнерів для сміття

В Черкасах найближчим часом заплановано роздати більше 800 нових контейнерів. Частину з них уже роздано мешканцям приватних домоволодінь, розташованих по вулицях: Грибоєдова, 14 Грудня, Вербовецького, провулку Короткому, а також у мікрорайоні «Хімселище», що в Черкасах. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міськвиконкому.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Черкаської міської ради Андрій Наумчук розповів, що у першому кварталі 2014 року планується роздати мешканцям приватного сектора Черкас ще близько півтори тисячі нових контейнерів.

– Контейнери були закуплені нинішнього року. За результатами тендеру (який відбувся у квітні цього року) визначено переможця торгів. Ним виявилось львівське підприємство ТОВ «Еко-Львів». У середині травня з цим товариством було підписано договір на закупівлю 3200 контейнерів на загальну суму 1 млн. 664 тисячі гривень. Отож вартість одного контейнера становить 520 гривень. Проте через затримки з проведенням платежів Держказначейством, здійснити оплату вдалось лише частково. Тож ці 800 контейнерів – це тільки частина від запланованого обсягу. Тоді як з наступного року будуть поставлені та роздані решта контейнерів, передбачених тендером, – зауважив Андрій Миколайович.

А також наголосив, що, як і раніше, жителі приватного сектора Черкас сміттєві контейнери отримуватимуть безкоштовно, уклавши договір на вивезення сміття з КП «Черкаська служба чистоти». До речі, на балансі цього підприємства перебувають усі контейнери, які роздають жителям приватного сектора Черкас.

Зокрема, торік черкасцям було роздано 11 тисяч сміттєвих контейнерів. Проте цієї кількості виявилось недостатньо.
– На сьогодні у місті потреба становить близько трьох тисяч контейнерів. Їх, приміром, не отримали досі жителі приватного сектора у мікрорайонах «Хімселище» та «Дніпровськиймо». А також – власники окремих домоволодінь у різних частинах міста, які раніше, коли роздавали контейнери, з різних причин їх не отримали. А нині, побачивши зручність в їх експлуатації, – висловлюють бажання мати такий контейнер, – відзначає Андрій Наумчук.

До речі, нові контейнери ідентичні до тих, що вже були роздані жителям приватного сектору Черкас – за обсягом, формою, кольором і маркуванням. Як і раніше, кожен новий контейнер матиме свій номер, за яким його буде зручно ідентифікувати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x