У Черкасах фестиваль об’єднає журналістів України

У Черкасах фестиваль об’єднає журналістів України

Черкаська обласна телерадіокомпанія «Рось» виступила з ініціативою провести на своїй базі телерадіофестиваль «Кобзар єднає Україну». Пропозицію підтримали Державний комітет телебачення і радіомовлення України, обласна державна адміністрація та обласна рада. Журналісти з усієї України представлять свої творчі доробки, об’єднуючими темами яких є глибока духовна спадщина Великого Кобзаря, що спонукає українську націю до єднання й патріотизму, а це допомагає нам протидіяти російській агресії. Оскільки Черкащина – сакральна земля, що подарувала українцям і світові величний геній Шевченка, саме його постать, його поезія та пророцтва надихали учасників фестивалю на творчі роботи. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Сьогодні, коли йде війна, поряд з іншими заходами, які здійснюються в державі, ми вирішили провести фестиваль, який би згуртував журналістське братство, дав можливість глибше зрозуміти один одного задля максимального висвітлення реальних подій, протидії інформаційній агресії. Це допоможе суспільству долати ті труднощі, які переживає наша країна, – розповів генеральний директор Черкаської ОДТРК Михайло Калініченко. – На фестивалі «Кобзар єднає Україну» представлять свій творчий потенціал не лише обласні державні телерадіокомпанії, а й усі, хто зохотиться долучитися до цього дійства.

У Черкасах фестиваль об’єднає журналістів України

До Черкаської ОДТРК уже надійшло понад 40 телевізійних і 25 радійних програм із різних куточків України: Полтави, Луганська, Донецька, Одеси, Запоріжжя, Києва… Очікується до 90 робіт.

Журналістські програми виборюватимуть перемогу в семи номінаціях. Так, наприклад, номінація «Обнімімося ж, брати мої» визначатиме найкращі роботи про єднання українців Сходу й Заходу, боротьбу за незалежність нашої країни, підтримку з боку української діаспори. За першість у номінації «Великих слів велика сила» змагатимуться програми про вічну актуальність творчості Тараса Шевченка, а призові місця в рубриці «Ще не вмерла України ні слава, ні воля» дістануться найкращим матеріалам про Євромайдан, героїв Небесної Сотні та боротьбу на Сході України проти агресора.
– Перегляне фільми й прослухає радіопередачі журі, до складу якого ввійдуть представники телерадіокомпаній різних областей, громадських організацій, Національної ради з питань телебачення й радіомовлення, – продовжує Михайло Михайлович. – Найкращі журналістські роботи покажемо на багатьох каналах України.

Фестиваль «Кобзар єднає Україну» об’єднає близько сотні творчих особистостей. Для них колектив «Росі» планує організувати цікаву програму, зокрема показати шевченківські місця. Знані журналісти проведуть майстер-класи, зустрінуться зі студентами, очікуються прес-конференції та дискусії.
– Топ-темою для широкого обговорення є перехід державних телерадіокомпаній на рейки суспільного мовлення. Це питання зараз актуальне для всіх телевізійників, – зазначив Михайло Калініченко. – Адже є Закон України «Про створення суспільного мовлення», і ми як державні структури маємо докласти зусиль, щоб зробити цей перехід максимально ефективним та безболісним.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x