46 уманських студентів склали присягу на вірність Україні

46 уманських студентів склали присягу на вірність Україні

46 студентів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, які пройшли фахову підготовку при Військовій академії (м. Одеса), склали присягу на вірність українському народові. Всього близько 850 студентів Військової академії склали Військову присягу на стройовому плацу закладу. Урочиста церемонія відбулась у присутності командирів, рідних і близьких курсантів, які завершили навчання на факультеті підготовки офіцерів запасу.
46 уманських студентів склали присягу на вірність Україні
Про це «Нова Доба» дізналася в прес-центрі УДПУ.

Священні слова на вірність українському народу виголошувалися із особливим піднесенням, адже вони як свідомі громадяни та справжні патріоти у важкі для України часи беруть на себе відповідальну місію захисту її територіальної цілісності та недоторканості. Серед цьогорічних випускників академії – студентів нашого університету, троє отримали дипломи з відзнакою.

Звертаючись на адресу випускників, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Військової академії, генерал-майор Олег Гуляк висловив впевненість, що в подальшому вони гідно служитимуть своїй Вітчизні на офіцерських посадах та стануть прикладом для підлеглих.
46 уманських студентів склали присягу на вірність Україні
Від імені професорсько-викладацького складу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на святі побувала проректор з науково-педагогічної роботи Олена Кірдан, яка привітала курсантів зі знаменною подією у житті. Користуючись нагодою, вона подякувала керівному складу Військової академії, факультету підготовки офіцерів запасу, науково-педагогічним працівникам за відповідальну та кропітку роботу з військової підготовки, патріотичного виховання, примноження історичних і військових традицій і вручила подяку Олегу Гуляку від колективу та ректора Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, професора Олександра Безлюдного.

По завершенню церемонії складання Присяги священнослужитель благословив майбутніх офіцерів на ратну службу та окропив їх свяченою водою. А наприкінці урочистого дійства перед присутніми з невеличкою концертною програмою виступили музики військового оркестру академії, які виконали низку українських патріотичних композицій.
46 уманських студентів склали присягу на вірність Україні
…Для студентів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, які присягнули на вірність Україні, цей день став знаменною подією в житті. Адже, дати присягу – не просто прочитати слова, а взяти на себе відповідальність за захист своїх родин, рідної землі, Батьківщини. У житті кожної людини не так багато святих клятв. Клятва батькам, клятва дружині чи чоловікові. Але клятва у вірності своїй Батьківщині споконвічно була для кожного воїна тим непорушним і недоторканим словом, ціна якому більша за життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x