Дві територіальні громади вже подали документи для об’єднання

Дві територіальні громади вже подали документи для об’єднання

У процесі об’єднання громад уже виокремилися «передовики». Так, проекти рішень про об’єднання територіальних громад для затвердження черкаською ОДА уже подали Канівська громада ( до якої увійдуть Канівська міська рада та Пекарська сільська рада) та Ватутінська громада (Ватутінська міська рада та Чичиркозівська сільська рада).

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Активно процес підготовки документів проходить також у селі Зорівка Золотоніського району, селі Балаклея Смілянського району та селі Білозір’я Черкаського району, адже саме ці села планують стати центрами майбутніх об’єднаних громад.

– Черкаська облдержадміністрація має затвердити ці проекти на відповідність законодавству, – коментує керівник Черкаського «Офісу реформ» Наталя Даньковська. – Наступним етапом буде прийняття остаточних рішень місцевими радами, а вже потім подання рішень рад на розгляд в ОДА.

Зауважимо, що в Україні уже є перша об’єднана громада. Так, 24 липня, Івано-Франківська обласна рада прийняла рішення про створення Печеніжинської територіальної об’єднаної громади з центром у селищі Печеніжин. Водночас, в Україні досі існує три області, де обласними радами не схвалені перспективні плани. Це Київська, Тернопільська та Закарпатська області.

На Черкащині ж продовжується роз’яснювальна робота у напрямку добровільного об’єднання громад. У серпні експерти «Офісу реформ» відвідають село Новоселиця Чигиринського району, місто Звенигородка, село Драбівці, що на Золотоніщині, міста Шпола і Тальне. В кожному з населених пунктів з місцевими громадами будуть проводити роз’яснювальні бесіди щодо подальших кроків у напрямку об’єднання.

– В кожному з населених пунктів експерти будуть брати участь у публічних обговореннях перспективного плану з сільськими головами, секретарями сільських рад, місцевими депутатами та пересічними жителями. Також на прохання жителів населених пунтків відбуватиметься роз’яснення особливостей об’єднання та принципів формування спроможних територіальних громад. Експерти дадуть відповіді з питань змін потенційних адміністративних центрів, можливості приєднання до інших територіальних громад та визначення меж територій спроможних територіальних громад, – зауважує Наталя Даньковська.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x