У Ватутіному скинули Леніна

У Ватутіному скинули Леніна

Подія сталася 30 грудня біля четвертої ранку. Невідомі чоловіки у місті Ватутіне Черкаської області скинули з постамента пам\’ятник Леніну та намагалися його розбити. Зробити це їм не вдалося, оскільки пам\’ятник виявився міцним. Через кілька годин комунальники повернули пам\’ятник вождю світового пролетаріату на місце. Комуністи звинувачують у вандалізмі опозицію. Справою займається міліція.

– Молодчики у масках накинули на пам\’ятник шнури і потягли. Пам\’ятник упав, після чого почали бити кувалдами. Це ознака фашизму, можу сказати, що в Україні є фашизм. Вважаю це актом вандалізму. Ми звернулися у міліцію, там вже відкрили кримінальне провадження по цій справі, – прокоментував голова обласної організації Компартії Віктор Роєнко. – Напередодні, 26 грудня питання про перенесення пам\’ятника в інше місце виносили місцеві депутати від \”Батьківщини\”, тому ми думаємо, що це не лише справа свободівців, а й „Батьківщини”.

Комунальники поставили монумент на місце за кілька годин. Це четвертий пам\’ятник Леніну, який хотіли знести за останні роки. У Черкасах, Тальному та Смілі монументи знесли. 1 800 місцевих жителів підписалися за те, щоб пам\’ятник у Ватутіному залишити.

Про це повідомляє «Газета по українськи».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x