Об’єднання громад на Черкащині не буде?

Об’єднання громад на Черкащині не буде?

Депутати Черкаської обласної ради не схвалили проект плану об’єднання територіальних громад в Черкаській області. Як поінформував «Нову Добу» власний кореспондент, «за» проголосував 51 народний обранець із 73 присутніх у сесійній залі. Для прийняття рішення не вистачило трьох голосів.

Як повідомив у своїй доповіді директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської ОДА Сергій Пасічник, відповідно до плану, на Черкащині має бути 68 територіальних громад. Для запровадження цієї реформи на території нашої області необхідно 80 мільйонів гривень.

Взагалі пройшло дуже активне обговорення. Виступали не лише депутати, а й представники громад та сільські голови. Вони надзвичайно критично поставилися до проекту, звертаючи особливу увагу на те, що об’єднують села, які далі між собою, ніж ті села, які поруч.

Керівник обласного офісу реформ Наталія Даньковська прохала депутатів підтримати проект перспективного плану. За її словами, без затвердження такого плану до 5 червня область не отримає коштів.

“Об’єднання виключно добровільне і відбудеться тільки тоді, коли будуть прийняті відповідні рішення сільською радою, громадських слухань. Наразі ми обговорюємо питання перспективного плану – того документу, який, по-перше, дозволить отримати кошти з фонду регіонального розвитку. У постанові Кабміну чітко записано – ті області отримають кошти фонду, які затвердять плани до 5 червня 2015 року. У випадку незатвердження коштів на область не буде, – сказала Даньковська. – По-друге, деякі громади вже готові об’єднуватися. Незатвердження плану не дасть їм можливості об’єднуватися, отримувати відповідні повноваження й кошти на розвиток своїх територій. Цей план не є сталим. Ви в будь-який момент за пропозиціями громад зможете внести зміни і відкоригувати. З ЄБРР також на цю реформу виділяють 3 млрд. євро”.

Зрештою постановили до 25 червня продовжити обговорення, внести запропоновані громадами правки, а вже 25 червня винести питання на чергове пленарне засідання сесії Черкаської облради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x