Два завода Фірташа припиняють роботу

Два завода Фірташа припиняють роботу

Два підприємства холдингової компанії Ostchem, яка належить українському олігарху Дмитру Фірташу, зупиняють роботу. Про це повідомляється в четвер, 28 травня, на сайті групи компаній Group of Dmitry Firtash (Group DF), в яку входить хімічний холдинг Ostchem. В якості причини називається «системне і безпрецедентне тиск на бізнес Ostchem з боку депутатів» Народного фронту «та їх представників у владі».
Про це «Нова Доба» дізналася з Довідкове

Роботу зупиняють Черкаський ПАТ «Азот» та ПАТ «Рівнеазот». У заяві Group DF посилається на «масштабну політичну кампанію проти групи та її власника», зокрема, «фабрикацію низки кримінальних справ проти посадових осіб підприємств Ostchem». При цьому «останні заяви» глави МВС Арсена Авакова Group DF розцінює як «переслідування за політичними мотивами і чергову спробу тиску на бізнес і правосуддя».

Збитки у розмірі 5,7 мільярда

Раніше, у квітні стало відомо, що порушено кримінальну справу проти посадових осіб групи компаній Ostchem. За версією української влади, їх дії призвели до розкрадання у держави 2,3 мільярда гривень (у перерахунку майже 100 мільйонів євро). Пізніше прем\’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що МВС розслідує злочинну змову між працівниками НАК «Нафтогаз України» і Ostchem, в результаті якого Україна зазнала збитків на 5,7 мільярда гривень (246,2 мільйона євро). 29 квітня МВС повідомило про задоволення Печерським судом Києва клопотання про арешт майже 500 мільйонів кубометрів природного газу, що належить підприємствам Ostchem.

Наприкінці травня глава внутрішньополітичного відомства Арсен Аваков повідомив, що знаходиться в Австрії Дмитру Фірташу направлена ​​повістка на допит і проведення слідчих дій. При цьому Аваков пояснив, що мова йде про «розслідування кримінальної справи за фактом корупційних схем компаній Ostchem та розкраданні державного майна України».

Вадим Довнар, Deutsche Welle

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x