Продаєте власноруч вирощену продукцію – подбайте про оформлення відповідної довідки, – ДПІ

Продаєте власноруч вирощену продукцію – подбайте про оформлення відповідної довідки, – ДПІ

Державна податкова інспекція доводить до відома громадян, що доходи від продажу власноруч вирощеної сільськогосподарської продукції не оподатковуються, якщо громадянин має Довідку форми № 3 ДФ «Про наявність у фізичної особи земельних ділянок». «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Так, відповідно до Податкового кодексу України, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України.

– Такі доходи громадян не оподатковуються і не відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, якщо факт їх отримання на власній земельній ділянці громадянин підтвердить Довідкою за ф. № 3 ДФ, – зазначає заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Анна Білик.

Для отримання Довідки за ф. № 3 ДФ громадянам необхідно звернутися до сільської, селищної або міської ради за місцем податкової адреси (за місцем проживання). Довідка видається безоплатно протягом п’яти робочих днів з моменту подання відповідної заяви. Строк дії довідки – п’ять років.

У разі зміни інформації, зазначеної у довідці, власник сільськогосподарської продукції письмово інформує сільську, селищну, міську раду, яка протягом п\’яти робочих днів видає йому нову довідку з урахуванням відповідних змін. При цьому попередня довідка анулюється.

При продажу сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) її власник має подати податковому агенту копію довідки про наявність у нього земельних ділянок. Оригінал довідки зберігається у власника сільськогосподарської продукції протягом строку позовної давності з дати закінчення дії такої довідки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x