На Шполянщині перевіряють готовність шкіл до навчального року

На Шполянщині перевіряють готовність шкіл до навчального року

Днями відповідно до розпорядження Шполянської райдержадміністрації розпочато перевірку готовності навчальних закладів освіти до роботи в 2015-2016 навчальному році. Комісія на чолі з головою райдержадміністрації В.Потапенком, за участю заступника голови райдержадміністрації О.Шпиці, начальника відділу освіти П.Вербівського, фахівців відділу освіти, санітарно – епідеміологічної служби та пожежної частини під час огляду звертала увагу на стан готовності шкільних приміщень, спортивних споруд, котелень та інших будівель, впорядкованість квітників, прилеглої території; дотримання санітарно-гігієнічних норм та вимог державного пожежного нагляду. Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА

Оглянуто Марянівський, Матусівські №1, №2 НВК І-ІІІ ступенів та Станіславчицький НВК І-ІІ ступенів. Враховуючи складний час, недофінансування галузі, відсутність коштів на ремонтні роботи, керівникам навчальних закладів вдалося залучити спонсорські кошти та з допомогою педагогічних колективів, обслуговуючого персоналу, батьків виконати:
Мар’янівський НВК: пофарбовано та побілено всі приміщення, огороджено дитячий спортивний майданчик, замінено 5 вікон на енергозберігаючі.
Матусівський НВК №1: побілено і пофарбовано всі приміщення, коридори І та ІІ поверхів, поновлено 10 кранів для подачі води, зроблено капітальний ремонт актової зали, сходів, складських приміщень, кабінету «Захисту Вітчизни», збудовано котельню, придбано музичну апаратуру, перепаковано 42 вікна.
Матусівський НВК №2: побілено і пофарбовано всі приміщення, коридори, харчоблок, оформлено фойє, учительську, кабінет педагога-організатора, «Захисту Вітчизни», ремонт бібліотеки, оновлено стенди у коридорах та кабінетах, придбано фотоапарат.
Станіслачицький НВК: пофарбовано та побілено всі приміщення, зроблено капітальний ремонт вхідного коридору з металоконструкцій, покладено плитку у вхідному коридорі та замінено вхідні двері.
«Загалом, я задоволений побаченим. Видно, що наші вчителі є патріотами своєї професії і докладають багато зусиль, зокрема, і власних коштів, аби діти навчалися у хороших умовах. Зараз вкрай важливо, щоб новий навчальний рік успішно та вчасно розпочався в усіх школах району. Головне, аби діти отримали рівні можливості на здобуття освіти, почувались у класах тепло та затишно і ніщо не відволікало їх від здобуття нових знань», – зазначив В.Потапенко.

На Шполянщині перевіряють готовність шкіл до навчального року

«Питання утримання мережі закладів освіти перебуває на першому місці, постійно працюємо над наповненням районного бюджету, продовжуємо співпрацю з головами сіл, сільгосптоваровиробниками, орендарями земельних ділянок. Освіта й надалі буде підтримуватися з боку районної влади» – запевнив Володимир Миколайович.
А також додав «Тримаю своє слово – обіцяні 20% доплати за престижність педагогічним працівникам з вересня поточного року буде відновлено, мережу навчальних закладів у 2015 році повністю збережено, всі навчальні заклади розпочнуть роботу вчасно».

За результатами першого дня огляду-готовності складено відповідні акти, надано рекомендації щодо вивчення базових дисциплін, тематики Першого уроку у загальноосвітніх навчальних закладах у 2015/2016 навчальному році, а також графік колективних форм роботи на серпень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x