Міжнародна естафета докотилась до Черкас

Міжнародна естафета докотилась до Черкас

Всесвітній біг заради гармонії – це міжнародна естафета, яку проводять із метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі. Його учасники лише пропонують добру волю людям в усьому світі. Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук в руки. Всесвітній біг заради гармонії проводиться у понад 100 країнах світу протягом останніх 28 років. Учасником естафети може стати кожен – вік і фізична підготовка не мають значення! Патріотичною метою естафети є прагнення сприяти дружбі і взаєморозумінню між народами. Будь-хто може пронести факел кілька кілометрів або кілька кроків маршрутом естафети чи просто потримати його з думкою про мир і гармонію у світі. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

5 червня бігуни української команди стартували в Києві. Планується подолати близько 1140 км, а тривалість пробігу становитиме 16 днів. Команда рухається теренами Чернігівської, Полтавської, Черкаської, Київської, Житомирської, Хмельницької областей України. Фінішуватимуть українці 20 червня в Хмельницькому.
В Україні Всесвітній біг заради гармонії проводиться з 1991 року. За цей час його учасники подолали понад 50 000 км у всіх областях нашої країни. Палаючий факел тримали близько 340 000 наших співвітчизників. Естафета організована міжнародною мережею волонтерів, яких надихає бачення сповненого гармонією і спокоєм світу, запропоноване всесвітньо відомим громадським діячем Шрі Чинмоєм.
У Черкасах учасників естафети привітали представники обласної та міської влади: заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Олександра Пахуріна; директор обласного центру «Спорт для всіх» Олександр Волошин та директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова. Кожен з виступаючих сказав добрі теплі слова та наголосили на їхній почесній місії: пропаганді здорового способу життя єдності та миру в нашій країні.

Міжнародна естафета докотилась до Черкас

Від імені учасників естафети виступив Євген Фурс, подякувавши за теплий прийом та наголосивши, що в команді люди з усіх куточків нашої країни, а девізом їх є вислів «Гармонія починається з мене». Окрім того, почесним гостям вручили медаль факелоносця, зі зворотного боку якої слова засновника руху Шрі Чинмоя. Дітлахи зі спортивних шкіл Черкащини теж долучилися до естафети, та отримали символічні знаки єдності всесвітньої естафети у вигляді печаток, які символізували країни світу, де активно пропагують цей рух.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x