Трьом уманчанкам присвоєно звання «Мати-героїня»

Трьом уманчанкам присвоєно звання «Мати-героїня»

Народити, виховати та поставити на ноги як мінімум п’ятох дітей – нелегкий і великий подвиг, гідний звання Героя. Сьогодні в Україні налічуються десятки тисяч жінок, які у свій час зважилися на нього. Тож недарма для вшанування таких матерів Указом Президента України встановлено Почесне звання України «Мати-героїня». На нього можуть претендувати жінки, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їхніх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Є такі жінки і в Уманському районі. Так, відповідно до Указу Президента України від 6 березня 2015 року за № 134 за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для їх всебічного розвитку присвоєно почесне звання «Мати-героїня» трьом жителькам району. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Трьом уманчанкам присвоєно звання «Мати-героїня»

8 серпня 2015 року в урочистій обстановці в залах сільських будинків культури сіл Фурманка та Текуча голова Уманської районної державної адміністрації Віталій Олійник та голови сільських рад привітали матерів з цією урочистою подією: Тамару Олександрівну Андрущак та Зінаїду Іванівну Комишну з села Фурманка та Віру Петрівну Войцехівську з села Текуча.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x