Спека триматиметься на Черкащині протягом усього тижня

Спека триматиметься на Черкащині протягом усього тижня

Починаючи з понеділка і впродовж наступних шести днів утримається спекотна погода з температурними показниками +35 градусів і вище, що вважається стихійним явищем погоди. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.
За прогнозом, спека +30-+34 градусів, місцями до +35-+37 градусів утримається майже весь тиждень. З 16 серпня спека послабиться до +30-+31 градуса. Опадів не очікується. При цьому, синоптична ситуація сприятиме накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі, що посилюватиме відчуття спеки.

Причиною такої жаркої та сухої погоди є обширний стаціонарний антициклон, який займає територію всього Європейського континенту. Жителі багатьох країн Європи вже потерпають від спеки +36-+38 градусів і намагаються сховатися від неї в горах. Але, навіть на висоті 2 км, температура не опускається нижче +20 градусів.

Аналогічна погода була на Черкащині у серпні 2010 року, коли сильна спека тривала протягом 9 днів поспіль, а потім, після одноденної перерви, ще впродовж чотирьох днів. Максимальне температурний показник тоді становив +40 градусів у Каневі, а в Черкасах – +38 градусів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x