Школярі вдосконалюють англійську в мовному таборі

Школярі вдосконалюють англійську в мовному таборі

Окрім таборів праці і відпочинку, на Шполянщині нинішньої оздоровчої кампанії запрацювали й мовні табори. Ініціативу Міністерства освіти і науки під­тримали в районі і організували роботу мовних таборів з англійської мови у Шполянському НВК №2 – ліцеї та в Лозуватській школі.
У Шполі на базі місцевої школи-ліцею зібрали учнів 3-8-их класів міських шкіл (50 учнів), щоби протягом трьох тижнів діти змогли на практиці скористатися здобутими протягом навчального року знаннями.
Чотири загони «TEAM», «SMILE», «CRAZYPINK», «STARS» працюватимуть у проекті «Discover Great Britain» під девізом «SLC-sing, learn, create».

– Найкращі викладачі іноземної мови зі Шполи і сіл спрямували всі свої знання й уміння на створення середовища цікавого та ефективного спілкування. А що може краще зруйнувати мовний бар’єр?! – переконана куратор проекту в районі – методист районного методкабінету, викладач іноземної мови гімназії №3 Тамара Кравченко.
Щодня діти розпочинають свій день у таборі з зарядки, потім подорожують Великобританією (віртуально). Діти майструють, малюють, досліджують, переглядають фільми і відеоролики, граються, і все це виключно присвячено тематиці країні-носієві англійської мови — Великобританії.

– Програма роботи табору побудована так, — говорить директор табору, викладач іноземної мови ліцею Ольга Шутка, – щоб дитина спочатку змогла здобути цікаві враження, а потім – їх відтворити, обговорити, застосувати. Як демонструє практика перших днів роботи табору, навіть за 2-3 тижні можна досягти хорошого результату, і не лише через навчання, а переважно завдяки подоланню мовного бар’єру.

Педагоги впевнені, що за одну зміну діти не зможуть докорінно поліпшити свої академічні й творчі здібності, але своє завдання – показати дітям інший, відмінний від шкільного, стиль викладання, де акцент ставиться на практичну частину і знання, якими вони зможуть скористатися в різних життєвих ситуаціях, – виконують сумлінно. Тож практика мовних таборів має право на життя, і багато дітей уже виявили бажання й наступного року відвідувати саме мовний табір.

Катерина Вальчиковська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x