Черкаські учні відвідали львівську школу-партнера

Черкаські учні відвідали львівську школу-партнера

Наповнений цікавими екскурсіями, подіями і зустрічами виявився дружній візит учнів черкаської загальноосвітньої школи №7 до Львівської партнерської школи-ліцею «Оріяна». Учні 10-Ф та 10-А разом з С. Є.Фесун, С. М. Кошмай та І. Д. Штепою відвідали Львів протягом 10-12 червня. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.
У перший день свого перебування у Львові діти провели екскурсію середньовічним Львовом, під час якої відвідали каплицю трьох святителів Успенської церкви, Вірменську церкву, Латинський кафедральний собор, Гарнізонний храм святих апостолів Петра й Павла (Костел єзуїтів) та Домініканський собор (церкву Святої Євхаристії). Змістовною і цікавою виявилася екскурсія підземеллям Домініканського собору.

Із задоволенням посмакували каву із пляцками у Львівській копальні кави. А що ж то за візит до Львову без візиту до майстерень шоколаду і карамелі? А вже наостанок найвідчайдушніші, здолавши 408 сходинок, піднялися на оглядовий майданчик львівської ратуші, аби помилуватися вечірнім Львовом з висоти пташиного польоту.
Рано-вранці наступного дня черкаська делегація разом із учнями «Оріяни» вирушила на екскурсію за маршрутом «Львів – Урич – Сколе – Славське – Львів».
Першою зупинкою було наскельне місто-фортеця Тустань, яке входить до складу національного парку «Сколівські Бескиди». Здолавши нелегкий підйом, учні піднялися на це укріплення. Потім вздовж річки Стрий попрямували далі. До речі, ця гірська річка зовсім не схожа на Дніпро.
Дорогою до селища Славське (відомий гірськолижний курорт) милувалися українськими Карпатами та річкою Опір, а ще відвідали селище Тухля, відоме за твором І. Франка «Захар Беркут», проїжджали селищем Верхнє Синьовидне, батьківщиною відомого мецената Петра Яцика.

Повертаючись до Львова, заїхали до селища Раковець, де біля церкви св. Маковеїв тече джерело, за легендою – з цілющою водою. До речі, вчені з Одеси проаналізували воду і виявили в ній великий вміст срібла. Цікаво й те, що ця вода однаково холодна у будь-яку пору року – має 4-5 градусів за Цельсієм, але ще ніхто від неї не застудився. Тож і наші туристи випили води з цілющого джерела та побродили у басейні.

Зголоднілими і стомленими прибули учні до останнього пункту подорожі – селища Новосілка, де на них вже давно очікував смачний плов, приготований на вогнищі, а ще чудові узвар, смородиновий морс і чай на лісових травах. У Львів поверталися затемна.
Третій день перебування у Львові, він же й день від’їзду, також був заповнений подіями і враженнями.
Спочатку – візит до мистецького вернісажу, потім екскурсія до Львівського оперного театру (де діти навіть відвідали фрагмент репетиції балету «Ромео і Джульєтта» Сергія Прокоф’єва). Вони були вражені красою цього театру. Потім проспектом Свободи дійшли до пам’ятника Тарасові Шевченку, після чого повернулися до «Оріяни», де на черкаських учнів чекала зустріч з учнями та вчителями «Оріяни». Керівник делегації С. Є. Фесун передала вітання учнівського та педагогічного колективу нашої школи та щиро подякувала учням і вчителям за гостинність та організований відпочинок. Також учні черкаської школи передали подарунки львівській школі. Директор «Оріяни» Ю. І. Сватко в свою чергу передав вітання і подарунок черкаській школі (книгу Шпіцера В. І. «Рікою пам»яті» та чудовий фотоальбом «Львів»).
Стомлені, але задоволені і з незабутніми враженнями повернулися діти додому.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x