Софіївські лісівники вирощують декоративні культури

Софіївські лісівники вирощують декоративні культури

Посадматеріал для зеленого декору та ландшафтного дизайну черговий рік поспіль вирощують софіївські лісівники. Реагуючи на попит, зосередили увагу на найбільш затребуваних серед покупців вічнозелених та хвойних. Вирощують самшит вічнозелений, тую західну, ялівець козацький та звичайний, тис ягідний, голубу ялину тощо. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Втім, у асортименті мають і квіткові – спірею, жасмин та навіть плодові породи. Зокрема, цього року почали вирощувати айву японську.
Розмножують рослини зеленим черенкуванням. Матеріал беруть зі своїх плантацій.
Як розповідає помічник лісничого Софіївського лісництва Канівського лісгоспу Олександр Басараб, цьогорічні черенки, що закладалися у травні, прижилися добре. Вирощують їх у коробах. Для кращого росту рослин створюють парниковий ефект та забезпечують своєчасним поливом. Короба наповнюють сумішшю землі, піску та торфу, формуючи максимально сприятливий грунт.
Щоб живці добре вкорінилися знадобиться близько двох років. Далі їх пересадять у шкілку, звідки вже можна буде в подальшому реалізувати.

За словами помічника лісничого, придбавши такий посадматеріал, покупці виграють двічі. По-перше, у якості. Адже вирощують його за технологією та з дотриманням усіх вимог кваліфіковані фахівці. По друге, – в ціні. Порівняно з ринками чи профільними магазинами, ціни у лісництві є набагато доступнішими, адже товар пропонують від виробника.
Траплялися випадки, що куплений у лісівників товар «впізнають» і на ринках, де ним торгують перекупники. – Якщо є потреба, то і краще, і дешевше звертатися відразу напряму до виробника, – констатує помічник лісничого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x