У Черкасах підрядник привласнив майже 3 млн грн

У Черкасах підрядник привласнив майже 3 млн грн

За фактом привласнення коштів та неналежного ремонту доріг прокуратурою міста Черкас зареєстровано кримінальне провадження.
Прокуратурою міста Черкас внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах). «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.
Установлено, що у вересні 2014 року між департаментом житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради та приватним товариством укладено рамкову угоду про надання послуг з поточного ремонту вулично-дорожньої мережі. На ремонт автошляхів підприємству було виділено майже 3 млн грн.

Відповідно вказаної вище угоди підрядник гарантував можливість експлуатації шляхів після надання ним послуг терміном не менш як однин рік з моменту підписання актів. Проте випробуванням виробок асфальтобетону встановлено, що за всіма зразками асфальтобетонна суміш не відповідає вимогам ДСТУ та має низьку якість. Крім того, неналежний стан асфальтобетонного покриття вулично-дорожньої мережі, де послуги надано вказаним товариством в межах вказаної угоди, підтверджується актом обстеження ВДАІ м. Черкаси.

Таким чином, службові особи зазначеного товариства, зловживаючи своїм службовим становищем та використовуючи неякісні матеріали, заволоділи бюджетними коштами в сумі майже 3 млн грн, чим завдали бюджету міста Черкаси збитків в особливо великих розмірах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x