На сесії катеринопільські депутати ухвалили ряд районних програм

На сесії катеринопільські депутати ухвалили ряд районних програм

24 червня 2015 року відбулося пленарне засідання чергової 32-ої сесії Катеринопільської районної ради, яку провів її голова Олександр Комаренко. Перш, ніж розпочати сесію, голови районної ради та райдержадміністрації відзначили земляків, які у травні цього року виконали почесну місію на Сході України. Це – семеро добровольців, які працювали на будівництві фортифікаційних споруд третьої лінії оборони. За активну життєву позицію, патріотизм, сумлінну працю в зоні проведення антитерористичної операції їх відзначено подяками. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Відповідно до порядку денного пленарного засідання із пропозиціями щодо внесення змін до програми економічного і соціального розвитку Катеринопільського району на 2015 рік ознайомила присутніх начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Ольга Шарига.

Депутати розширили Перелік заходів соціально-економічного розвитку на 2015 рік у зв’язку з реалізацією в Катеринопільському районі проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду-ІІІ».

На сесії також було прийнято ряд життєво необхідних районних програм, це: «Медикаментозне забезпечення хворих з діагнозом муковісцидоз на 2015-2017 роки»; щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, соціального захисту членів їх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки; програму покращення соціального обслуговування найбільш вразливих верств населення на 2015-2016 роки та програму розвитку матеріально-технічної бази комунального закладу «Катеринопільська дитяча музична школа» на 2015-2017 роки.

Під час засідання було заслухано інформації про хід виконання раніше прийнятих деяких районних програм. Так, під час розгляду програми підвищення енергоефективності та енергозбереження намічено чіткий план заходів щодо запровадження у 2015 році енергозберігаючих технологій на об’єктах соціальної інфраструктури району задля забезпечення економії паливно-енергетичних ресурсів. Також запроваджено механізм фінансування заходів зі стимулювання населення до впровадження енергоефективного обладнання, технологій, матеріалів і проведення відповідних робіт шляхом компенсації 5 % від нарахованих відсотків за користування кредитами, отриманими фізичними особами у кредитно-фінансових установах.

Внесено зміни до рішення районної ради від 13.01.2015 № 30-11/VI «Про районний бюджет на 2015 рік». Зокрема, проведено розподіл та перерозподіл субвенцій з обласного та сільських, селищних бюджетів. За рахунок зменшення резервного фонду збільшено видатки на охорону здоров’я (на виконання районних програм підтримки хворих на муковісцидоз, нефрологічного профілю та онкологію) та на галузь спорту (ремонт спортзалу у РБК).

З одних із найболючіших питань – реорганізації навчально-виховних комплексів інформував начальник відділу освіти райдержадміністрації Микола Ткаченко. Як він пояснив, недостатність коштів у бюджеті, які виділені у цьому році на галузь освіти, спричинює необхідність реорганізувати чотири загальноосвітні навчальні заклади у селах Розсохуватка, Новоселиця, Бродецьке та Вербовець. Такі непрості і непопулярні рішення проводяться також з метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти учнів сільської місцевості, економічної ефективності функціонування навчальних закладів. Після бурхливого обговорення даного питання три школи реорганізовано у нижчий ступінь, а щодо Вербовецького навчально-виховного закладу вирішено відтермінувати розгляд до наступної сесії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x