Черкасиводоканал відповідає за відкачку води з «озера Ріца»

Черкасиводоканал відповідає за відкачку води з «озера Ріца»

Нині «Черкасиводоканал» провадить активну роботу на виконання інвестиційної програми, яка включає модернізацію та ремонт споруд цеху ДВС, а також поточний ремонт мереж водопостачання та водовідведення міста. Але, на жаль, несприятливі погодні умови вносять корективи у роботу підприємства.

Останній тиждень Черкаси потерпають від негоди – кількість опадів зашкалює, тому з водою борються і комунальники, і рятувальники, і навіть ДАІвці. Черкаські водоканалвці не залишаються осторонь: із «озера Ріца» лише за першу добу негоди було відкачано понад 8 000 м3 зливових вод (всього – 19 000 м3), ліквідовано підтоплення 6 із 15 районних насосних каналізаційних станцій, а також надано допомогу у відкачуванні 3 000 м3 зливових вод зі зливоприймача вул. Конєва.

Про це «Нова Доба» дізналася в КП «Черкасиводоканал».

Директор «Черкасиводоканалу» Сергій Овчаренко пояснює, що підтоплення біля «літака» відбувається щоразу, тому що каналізаційний колектор, який пролягає проспектом Хіміків, завантажений на 80-90 % основними стоками, і миттєво прийняти великий об’єм зливових вод просто не може.

– Саме тому фахівці Водоканалу на тому місці змонтували колодязь прийому зливових вод з обмеженням діаметра прийому стічних вод у колекторі, щоб уникнути підтоплення підвальних приміщень як житлових будинків, так і промислових будівель, – зазначає очільник водного підприємства міста. – Зауважимо, що на сьогодні місто робить поступові кроки для вирішення ситуації зі зливовими водами під час негоди – у Департаменті ЖКГ Черкаської міської ради вже розроблено проект прийому зливових вод у каналізаційний колектор \”Водоканалу\”, по якому в необмеженій кількості можна перенаправляти та транспортувати зливові води. На цей проект вже спрямовано кошти.

Нагадаємо, із кінця травня за зливову каналізацію у Черкасах відповідальні два комунальні підприємства – «Черкасиводоканал» та ЧЕЛУАШ. Водокана\” – за відкачування води з озера Ріца, а ЧЕЛУАШ – за чистку та відкачування затоплень по місту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x