Черкаські бібліотекарі посприяли безкоштовному оздоровленню дітей учасників АТО

Черкаські бібліотекарі посприяли безкоштовному оздоровленню дітей учасників АТО

З 3 по 8 липня в мальовничому місці на березі Дніпра поблизу села Сагунівки 15 підлітків, чиї батьки знаходяться в зоні АТО, віком від 12 до 16 років мали можливість безкоштовно оздоровитися у спортивно-екстримальному таборі «Каникулы строгого режима – 3». Цей відпочинок став можливим завдяки чуйним серцям організаторів табору та небайдужим людям, які живуть в Пансельванії (США), а також бібліотекарю філії №2 для дітей Неці Ірині, яка переймалася нелегкою долею дітей, батьки яких в АТО, проявила піклування й турботу, звернувшись до організаторів та небайдужих, щоб безкоштовно оздоровити підлітків. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

У таборі діти в денний і нічний час навчалися орієнтуватися на місцевості з допомогою карти, оволодівали секретами виживання, переправлялися через озеро шляхом повітряної переправи, перевіряли своє вміння зі стрільби та багато іншого.
Упродовж усього періоду таборяни залюбки купалися, спускалися з водної гірки, грали в регбі та водний волейбол тощо. Було проведено безліч ігор, спрямованих на те, щоб навчити дітей працювати в команді, допомагаючи один одному у найекстримальніших умовах. А ще вихованці табору скуштували безліч страв, приготованих на вогнищі: піца, узбецький плов, шашлики, український борщ з салом та пампушками та інше.

Щодня впродовж години учасники дискутували, розмірковуючи над життєво-важливими темами сьогодення.
З дітьми в таборі працювали професійні психологи, педагоги, лікарі, музиканти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x