У Мошнах відзначили свято Купала

У Мошнах відзначили свято Купала

На річку Вільшанка в урочище Медянка 5 серпня зійшлося до тисячі люду, аби розпалити багаття, пустити вінки по воді та погадати, – так жителі району зустрічали свято Івана Купала. А що саме свято припадає на робочий день, то й вирішили відзначати його у вихідний. А вже у цю ніч на 7 липня спланували разом цвіт папороті шукати. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській РДА.

Мошнівців та гостей села з традиційним святом на честь Сонця привітав керівник району Костянтин Омаргалієв.
До речі, зібралися тут не тільки мошнівці.

– Були жителі Геронимівки, Яснозір’я, приїхали з Черкас, навіть гості з Рівного завітали. А луганчани по закінченню дійства підійшли і зізналися, що вперше побували на подібному заході, яке наскільки вразило їх атмосферою щирості та гостинності. Вони вважали, що такі святкування давно в минулому, – розповідає художній керівник будинку культури Галина Грицик з Мошен.
Організацію та фінансову підтримку свята забезпечила сільська рада. Виступаючи, сільський голова Антін Чорновіл відзначив, що все більше молоді – юнаків та дівчат – долучається до проведення таких заходів.

У Мошнах відзначили свято Купала

Іванів день заповнений обрядами, пов’язаними з водою, вогнем і травами: багаття, вінки, купання. Не відходили від традицій і організатори цьогорічного дійства – театралізовані конкурси, забавки та розіграші не залишили нікого осторонь. А святковий настрій присутнім створювали творчі колективи району – крім учасників художньої самодіяльності Мошнівського будинку культури, присутніх звеселяли своїм виконанням самодіяльності чоловічий гурт «Ясноград» с. Яснозір’я, жіночий ансамбль «Сузір’я» с. Геронимівка, а ще солісти Анжела Диченко, Богдана Гаврилюк, Іван Демченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x