Суди Черкащини налагоджують комунікацію з громадськістю та засобами масової інформації

Суди Черкащини налагоджують комунікацію з громадськістю та засобами масової інформації

7 липня в Черкасах відбулася конференція «До взаємної довіри через ефективну комунікацію судів та громадськості», участь у якій взяли представники судів загальної юрисдикції Черкаської області, місцевих громадських організацій, ЗМІ та публічних бібліотек. Захід відбувся у рамках спільного проекту апеляційного суду Черкаської області та БФ «Творчий центр ТЦК». Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Апеляційного Суду Черкаської області.

Учасників заходу привітав в. о. голови апеляційного суду Черкаської області Володимир Бородійчук, зазначивши: «Ні для кого не секрет, що добре налагоджена робота суду, із забезпеченням доступу до нього громадян, сприяє ефективній роботі самих суддів та максимальній доступності судів для громадськості. І в цьому контексті дуже важко переоцінити роль комунікації. Однак, щоб комунікація була ефективною цій нелегкій справі треба навчатися.»

Окрім того Володимир Георгієвич зауважив, що судова гілка влади лише недавно почала розвивати комунікативну галузь. Тобто представників судів, які наразі відповідають за зв’язки з громадськістю можна назвати першопрохідцями, адже вони перші, на кого покладено відповідальні обов’язки прес-секретарів судів. Однак першопрохідцями є й громадськість та медійники – адже інститут судової журналістики в Україні, на жаль, ще дуже слабко розвинений, а громадськість в питаннях співпраці з судами взагалі вимушена займатися самоосвітою.
Суди Черкащини налагоджують комунікацію з громадськістю та засобами масової інформації

На останок Володимир Бородійчук підкреслив: «Перед нами усіма зараз стоїть дуже важливе завдання: задати добрий старт нашій спільні роботі, адже мета у всіх нас одна – захист прав і свобод громадян, розбудова демократичного суспільства!»
Після панельної дискусії на тему «Суди, організації громадського суспільства, ЗМІ Черкащини: як покращити взаємодію?», під час якої усі мали змогу висловити думки, зауваження, очікування та пропозиції, своїм досвідом реалізації проектів з комунікації в судах поділилися колеги з Одеси та Сум.

Завершився захід презентацією результатів дослідження щодо сприйняття громадянами судів Черкаської області та працівниками судів громадян, яке проводив «Центр незалежних соціологічних досліджень «Омега», м. Київ.
Нагадуємо, що проект «До взаємної довіри через ефективну комунікацію судів та громадськості» стартував на Черкащині ще у березні 2015 року. За цей час уже уточнено потреби у навчанні 26 прес-секретарів судів Черкаської області та складено перелік подальших тренінгів, виявлено найпоширеніші стереотипи і уявлення судів та громадян один про одного, розроблено рекомендації з подолання цих стереотипів, визначено найбільш проблемні зони в комунікації між судами та ЗМІ і громадськістю.
Наступним етапом стане моніторинг веб-сайтів судів щодо інформативності та дотримання вимог законодавства відносно доступу до публічної інформації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x